Hoe verloopt het proces?

Om ervoor te zorgen dat u thuis kunt genieten van een supersnelle glasvezelverbinding, worden een aantal stappen doorlopen. De aanleg bestaat uit een vijftal stappen.

 

1-aanmeldenAanmelden voor een aansluiting op glasvezel en diensten

U kunt zich aanmelden voor een aansluiting op glasvezel op het netwerk van FiberFlevo. Glasvezel biedt u uitgebreide mogelijkheden op het gebied van telefonie, internet, televisie en aanvullende diensten. Meld u aan via onze website of vul een antwoordkaart in met uw keuze. Uw aanmelding wordt door de aanbieder Solcon in behandeling genomen.

 

2Aanleg van de glasvezelkabel

De aannemer van FiberFlevo, Selecta Infratechniek B.V., zorgt graag voor een zo snel mogelijke aanleg. Vanzelfsprekend met zo min mogelijk overlast. Wanneer de graafwerkzaamheden starten, dan is de uitvoerder een aantal dagen bij u aan de weg bezig. Zij streven ernaar om elke dag de opengebroken bermen, voor het einde van de dag, weer dicht te maken. Zo blijft de overlast tot een minimum beperkt.

 

3Het aansluiten van uw woning

Om uw woning aan te sluiten op glasvezel, krijgt u een verbinding met het netwerk door middel van een ondergrondse boring. Er wordt een raket (geen zorgen, het is geen echte!) vanuit de sleuf in de weg of (oprij-) pad naar de woning ‘geschoten’. Er hoeft niet, of zeer beperkt, gegraven te worden in uw tuin. Deze blijft dus netjes!

 

4Montage in uw woning

De glasvezelkabel is inmiddels tot aan de voorgevel van uw woning neergelegd. Een monteur maakt vervolgens een afspraak met u, om de kabel in uw woning aan te sluiten. Tijdens deze afspraak maakt de monteur een kleine opening in de voorgevel, zodat de kabel via de kelder of kruipruimte  van uw huis naar binnen gebracht kan worden. Deze openingen worden uiteraard waterdicht afgewerkt. De kabel wordt via de muur van de kelder of kruipruimte geleid naar de plek waar het glasvezelmodem wordt geplaatst. Dit is in de meeste gevallen in de meterkast, soms is dit bij het koppelpunt van de huidige kabel/kpn aansluiting.

5Activatie en installatie van Solcon

De laatste stap! De aanlegwerkzaamheden zitten er op. Solcon neemt contact met u op voor het activeren van supersnel internet, haarscherpe interactieve televisie en voordelige telefonie via het glasvezelnetwerk. Solcon levert hiervoor de benodigde apparatuur, die u probleemloos zelf kunt installeren met de handige installatiegids. Maakt u liever gebruik van de installatieservice? Dat kan! Een professionele monteur komt dan bij u thuis en levert alles werkend op. Meer informatie over de pakketten waar u uit kunt kiezen? Kijk op Solcon.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Contact

FiberFlevo B.V.
Tel: 085-0405100

Op werkdagen van 08.00u tot 16.00u
E-mail: info@fiberflevo.nl

Untitled-1_03  Untitled-1_05  Untitled-1_11  Untitled-1_07  Untitled-1_09

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

solcon-diap

 

selecta-diap

Menu