Ook glasvezelinternet in het buitengebied van Alkmaar en Heerhugowaard

Inwoners van buitengebieden in de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard hebben volgend jaar toegang tot snel glasvezelinternet. De afgelopen zes weken konden bewoners van de buitengebieden in de twee gemeenten hun interesse kenbaar maken. Het uiteindelijke aanmeldpercentage van 57 procent is voldoende om over te gaan op realisatie.

Aanmeldingen 57%

Doe de postcodecheck

Het gaat door! Glasvezel in het buitengebied van Alkmaar en Heerhugowaard

FiberNH legt zich toe op het aanbieden van snel en betrouwbaar glasvezelinternet op de zogeheten witte adressen. Dit zijn veelal woningen in het buitengebied waar bewoners nu nog met een relatief trage verbinding te kampen hebben. Voor inwoners van het buitengebied van Alkmaar en Heerhugowaard is dat probleem volgend jaar voorbij.

FiberNH hield eerder ook al een succesvolle vraagbundeling in de gemeenten Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Ook daar waren minimaal de helft van de witte adressen enthousiast voor de komst van glasvezelinternet. Gezien het succes van haar formule onderzoekt FiberNH nu welke buitengebieden in omliggende gemeenten eventueel ook geïnteresseerd zijn.

De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een dure aangelegenheid. Vandaar dat de aanleg niet zonder bijdrage van de inwoners mogelijk is. Afnemers van het toekomstige snelle internet krijgen net als de andere projecten de keuze om bovenop het abonnement een vastrechttoeslag te betalen (20 euro), of deze éénmalig af te kopen. (1950 euro) Dat lijkt een hele investering, maar extra kosten voor aansluitingen in het buitengebied zijn niet ongewoon. Bovendien betalen deze bewoners nu ook al extra kosten voor hun huidige (trage) internetverbinding. De investering loont dus. Glasvezelinternet zal naast de snelheid ook bijdragen aan een stabiele verbinding die klaar is voor de toekomst.

Meld u direct aan

Bij het aanmelden wordt gevraagd om uw postcode en huisnummer, vul deze in om het beschikbare aanbod te tonen.

Solcon is de landelijke internetprovider met bijna 20 jaar ervaring. Al drie jaar op rij is Solcon als beste getest in de categorie Internet volgens de Consumentenbond. Solcon is eerlijk over snelheden en prijzen, en werken elke dag hard om de kwaliteit van hun producten, diensten en service te verbeteren. De komst van supersnel internet is van algemeen economisch belang voor zowel de kernen als de buitengebieden.

  • Vraagbundelingsfase 1
  • Vraagbundelingsfase 2
  • Vraagbundelingsfase 3
  • Bouwen glasvezelnetwerk
  • Glasvezelinternet beschikbaar

Wilt u ook ambassadeur worden? Meld u bij FiberNH

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord
Telefoon: 085 0405111
E-mail: info@fibernh.nl

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord
Telefoon: 085 0405100
E-mail: info@fiberflevo.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu