Eerste glasvezel aansluiting actief!

De eerste huisaansluiting op het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied is een feit. Woensdag 14 juni is het huis van jeugdburgemeester Jens van Leeuwen als eerste actief gemaakt te Ens. Met een ‘speedtest’ om de enorme toename van het aantal mb’s per seconde te meten, is de eerste aansluiting in Ens officieel geactiveerd. Komende maanden zijn ook de andere inwoners en ondernemers die zich hebben aangemeld aan de beurt.

Er is de afgelopen maanden erg hard gewerkt door de aannemer Selecta Infratechniek om het glasvezelnetwerk aan te leggen en de ruim 3200 aanmeldingen van internet te voorzien. Om het complete netwerk te bouwen wordt er meer dan 500 km geul gegraven. Solcon verzorgt het daadwerkelijke internet-signaal met betaalbare abonnementen. Beide bedrijven zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om juist ook buitengebied aan te sluiten op snel en betrouwbaar internet. Het bewijs dat er behoefte is aan glasvezel in de buitengebieden is met dit prachtige resultaat in de Noordoostpolder weer bewezen.

Nieuwe technologie
Om het buitengebied te ontsluiten is er in de Noordoostpolder gebruik gemaakt van een nieuwe technologie van Huawei: GPON. Deze GPON-technologie, door Solcon en Huawei samen aangelegd, maakt het mogelijk om de lange afstanden in het buitengebied te overbruggen.

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu