Meld u aan vóór 29 Oktober 2018.

FiberFlevo zet definitief het project voort als minimaal vijftig procent van het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zich vooraf registreert voor een abonnement.

Percentage aanmeldingen 10%
Laatst bijgewerkt op 26 Oktober 2018 om 16:00u

Doe de postcodecheck

Te weinig animo voor glasvezel in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland

Op 29 Oktober was de sluitingsdatum voor de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Op 29 Oktober werden de aanmeldingen definitief geteld van bewoners uit het gebied, wat resulteerde in een totale deelname van 10 procent. De benodigde 50 procent werd hiermee niet behaald, waaruit blijkt dat de nood naar snel internet toch niet zo groot is dan men dacht.

FiberFlevo betreurt dit lage percentage. Daarnaast ziet FiberFlevo geen kans om op dit moment de ondergrens wél te behalen. Daarom is het bedrijf genoodzaakt om definitief een “No Go” aan te kondigen. De reeds ingediende orders zullen, zoals aanvankelijk aangeven, worden geannuleerd. Bewoners met een order worden hier nog persoonlijk over geïnformeerd.

Om over te gaan tot uitrol van glasvezel internet diende er voldoende interesse en dus aanmeldingen zijn vanuit het gebied. Met de benodigde deelname kon er met de mogelijke subsidie vanuit Provincie Flevoland in heel Flevoland glasvezel internet aangelegd worden. Zonder subsidiemogelijkheden was FiberFlevo voornemens om een groot gedeelte van Oostelijk Flevoland te verglazen. Met de opgehaalde 10 procent is er voor beide scenario’s geen haalbare case en een gemiste kans volgens de directie van FiberFlevo.

  • Vraagbundelingsfase 1
  • Vraagbundelingsfase 2
  • Vraagbundelingsfase 3
  • Bouwen glasvezelnetwerk
  • Glasvezelinternet beschikbaar

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 4033
3102GA
Schiedam

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu